// arthitectural / Architecture / Brian Meyerson Architects | Bondi Penthouse

Brian Meyerson Architects | Bondi Penthouse

Architecture Brian Meyerson Architects | Bondi Penthouse

Australian firm Brian Meyerson Architects has completed the ‘Bondi Penthouse’, a single family residence located  in Bondi Beach, Australia. A contemporary addition perched on top of an existing building constructed in the 1920s, this dwelling is concealed from passersby on the street by the facade parapet. doubling as the roof terrace’s railing, inhabitants have unobstructed panoramic views of the ocean over the established facade’s extension.

Brian Meyerson Architects | Bondi Penthouse

© Brett Boardman

Brian Meyerson Architects | Bondi Penthouse

© Brett Boardman

The structure’s white metal cladding maintains its private existence amidst the bustling beachside town. The exterior perimeter is pulled inward and setback from the established footprint below allowing natural light to penetrate into a swimming pool room situated on the home’s lower level.

Brian Meyerson Architects | Bondi Penthouse

© Brett Boardman

Brian Meyerson Architects | Bondi Penthouse

© Brett Boardman

Upon entering the lower level of the dwelling, a central spiral stair below a large circular skylight leads up to the kitchen,  living spaces and roof terrace. Views of the nearby beach are revealed to the bedrooms placed along the north facade.  Enclosed with glass doors, the east facade can be completely opened to access the open air sundeck and introduce the  ocean breeze. A five meter long void within the main corridor’s ceiling and ribbon windows along the south facade permits  sunlight to fully permeate the interior.

Location: Bondi Beach, Australia
Architect: Brian Meyerson Architects
Project name: Bondi Penthouse
Photos: Brett Boardman
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more