// arthitectural / Architecture / Brückner & Brückner Architekten | Renovation of library at university Erlangen

Brückner & Brückner Architekten | Renovation of library at university Erlangen

Architecture Brückner & Brückner Architekten | Renovation of library at university Erlangen

Brückner & Brückner Architekten | Renovation of library at university ErlangenThe library of the university in Erlangen, errected beginning of the nineteen-seventies, was getting a bit long in the tooth and doesn’t comply anymore to today’s energy requests. Urgent renovation work has been undertaken with regard to the roof, the façade and lightning. After completion of the renovation energy saving of 352 000 kg CO2 resp. 1 100 000 kWh per year will be reached.

Brückner & Brückner Architekten | Renovation of library at university Erlangen

Brückner & Brückner Architekten | Renovation of library at university Erlangen

Brückner & Brückner Architekten | Renovation of library at university ErlangenIn connection with the necessary thermal insulation the façade has been changed. The concept of “Brückner & Brückner Architects” opens the formerly closed and monolithic façade of exposed concrete. The façade of the base construction and the “book tower” are now optically joint by vertically traversing ribbons made of ALUCOBOND.

Location: Erlangen, Deutschland, Germany
Architect: Brückner & Brückner Architekten
Product: ALUCOBOND Anodized Look CO/EV1 & Anodized Look C32
Year: 2012
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 


 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more