// arthitectural / Architecture / Brunet Saunier Architecture | Hospital Jossigy

Brunet Saunier Architecture | Hospital Jossigy

Architecture Brunet Saunier Architecture | Hospital Jossigy

Brunet Saunier Architecture | Hospital JossigyIn Jossigny, architects Brunet Saunier have realised their newest project – the hospital centre Marne-la-Vallée. Erected on three floors the glazed building block has an actual capacity of 460 beds plus 125 beds in the mental institution. The façade follows smoothly to the profile and is interrupted by vertical white printed lines, which alter the empty and filled areas.

Brunet Saunier Architecture | Hospital Jossigy

© Brunet Saunier Architecture

Brunet Saunier Architecture | Hospital Jossigy

© Brunet Saunier Architecture

Brunet Saunier Architecture | Hospital JossigyThe different institutions are arranged around patios, which are cladded with ALUCOBOND spectra panels in different colours. Thus every institution within the hospital has its own colour code bringing out the aesthetics of the project and supporting the orientation.

Location: Marne-la-Vallée, France
Architect: Brunet Saunier Architecture
Construction type: Tray panels hooked on bolts 
Fabricator/Installer: Metalsigma, Italy
Material: ALUCOBOND Spectra “CUPRAL” nr. 913, Spectra “OCEAN” nr. 914, Spectra “AUTUMN” nr. 915, Spectra “AMAZON” nr. 916, Spectra “SAKURA” nr. 917
Year of construction: 2012
Photos: Brunet Saunier Architecture
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more