// arthitectural / Architecture / C. F. Møller Architects | Atelier and guest-house

C. F. Møller Architects | Atelier and guest-house

Architecture C. F. Møller Architects | Atelier and guest-house

C. F. Møller Architects | Atelier and guest-houseThe home of architect and partner in C. F. Møller Architects, Mads Møller, was originally built in 1969 and subsequently enlarged by additions in 1978, 1992, 2001 and 2009. The latest extension, a new atelier wing, has been carefully set in the coastal slope, and balanced with an adjacent new guest-wing.

C. F. Møller Architects | Atelier and guest-house

© Mads Moeller

C. F. Møller Architects | Atelier and guest-house

© Torben Eskerod

C. F. Møller Architects | Atelier and guest-house

© Torben Eskerod

The new building and terrace become part of a sequence of steps and terraces, meandering down the slope. The atelier and guest-wing are clad with untreated larch slats, which will turn a warm silvery-grey, and the roofs, overlooked from the upper terraces, are planted with succulents, mosses and herbs.

C. F. Møller Architects | Atelier and guest-house

© Torben Eskerod

C. F. Møller Architects | Atelier and guest-house

© Torben Eskerod

The 3,5 m tall space has been designed with attention to views and daylight. The interior is clad in birch veneer panels, with coloured insets, and every wall becomes a composition of light and graphics in itself. The ceiling will be occupied by a painting by Christine Møller on framed canvas.

 

Location: Denmark
Architect: C. F. Møller Architects | Mads Møller
Client: Mads Møller
Engineer: Erik Jensen
Artist: Christine Møller
Size: 33 m2
Year:2008/2009
Prizes:  Aarhus Municipality Architectural Prize 2009
Photos: Mads Moeller, Torben Eskerod
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more