// arthitectural / Furniture / Carnevale Studio | Puffy

Carnevale Studio | Puffy

Furniture Carnevale Studio | Puffy

Carnevale Studio | PuffyUpholstery as absorption, envelopment.

Carnevale Studio presents ‘Puffy’ – hand-made, voluminously upholstered neon furniture. Puffy is a collection of voluminously upholstered furniture, which takes the much-loved puffy jacket, as its inspiration. Filled with the softest, warmest down and pulled in at the waist, Puffy jackets somehow flatter the figure despite their voluminous nature. This collection is an homage to them!

Carnevale Studio | Puffy

Carnevale Studio | PuffyCarnevale wanted to bring across this almost inflatable feeling to the collection. The Puffy effect was achieved, after many trials, by rejected the ‘tufting’ and ‘quilting’ techniques used in traditional upholstery in favour of an approach that relied on the innovative use of unusual materials, both synthetic and natural. They are almost entirely upholstered, absorbed and enveloped.

Carnevale Studio | Puffy

Carnevale Studio | Puffy

The dark wooden frame for the dining chair, made of hand-milled Walnut, is in stark contrast to its hot pink upholstering. It almost looks like a pink balloon has descended onto the chair, enveloping it in a warm hug. The combination of intense experimentation with new materials and techniques with a bold use of colour is becoming a trademark of Carnevale Studio’s work.

Designer: Carnevale Studio

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more