// arthitectural / Architecture
  • How to establish a clear spatial, material and social identity of the neighbourhood? This question was the basic principle when developing the design of objects and their surroundings in terms of deeper connection of future residents with their living environment. The concept of the 3D erosion is resulting from the critique of the existing master […]


    more

  • The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


    more

Subscribe to
our newsletter
daily

“Simply … the SilverWoodHouse … any attempt to adjectives falls short of the final experience of contemplation … congratulations and thanks Ernesto” These were the words of my clients Rui and Marisa when asked about SilverWoodHouse. I could not be more impressed by the answer, on my way to see the architecture. A challenge, an […]


more

// arthitectural / You may also like to see...

The team guided by OKRA landscape architects has won the appealing `Wellesley Road Park Lane International Urban Design Competition´ in London. The competition is part of the plans to regenerate Croydon, situated in the South of London. The ambition for Croydon is to turn the city district, counting 350.000 inhabitants, into London´s ´third town´, besides […]


more

Inhabited infrastructure The project is a winning entry of an international competition. The building is a graft in the complexity of the Venetian urban system facing Piazzale Roma, the car-entrance space to the city of Venice. At the same time it becomes the ‘infrastructure’ which brings an existing 19th century complex factory (Ex-Manifattura Tabacchi) to […]


more

The restaurant ‘Rechtvaardige Rechters’ in Ghent was in need of a full renovation. The original line-up of the tables was disorderly and the seats appeared quite heavily-built. The color palette didn’t match and the illumination was not balanced. It was time for a few interventions. First of all JUMA wants to bring structure to design […]


more