// arthitectural / Architecture / Chen + Suchart Studio, LLC | Sosnowski Residence

Chen + Suchart Studio, LLC | Sosnowski Residence

Architecture Sosnowski Res Image00010

Sosnowski Res Image00006Sited in a 1950’s era dense neighborhood in Tempe, Arizona, the Sosnowski Residence takes the form of a courtyard house defined by three sandblasted 8-8-16 standard gray CMU walls at the main level and an exposed Virendeel truss at the upper level that ultimately characterizes the project.

Sosnowski Res Image00028

Sosnowski Res Image00017The main level’s CMU walls define the major public spaces of the project, which include an outdoor courtyard, living room, dining room, kitchen, and koi garden.  The public spaces are also flanked by the garage and guest bedrooms, in turn providing additional privacy from the street and the neighbors.

Sosnowski Res Image00027

Sosnowski Res Image00026

 

Sosnowski Res Image00024The outdoor spaces maintain an open relationship to the residence by means of two 30’ wide expanses of operable sliding glass doors.  The master suite resides in the Virendeel truss above.  The integration of the courtyard and koi garden as an essential part to the daily experience enables the project to fully embrace the outdoor spaces of the front and back yards.

Location: Tempe, Arizona, USA
Architects: 
Chen + Suchart Studio, LLC | 

Szu-Ping Patricia Chen Suchart and Thamarit Suchart

Structural Engineering: AED Structural Engineers, Inc. – Christopher J. Sosnowski, P.E. 
Construction Company: AED Structural Engineers, Inc. – Christopher J. Sosnowski, P.E.
Construction Area: 3,427 sf or 318.40 sqm
Project Year: 2004 – 2006
Photography: Bill Timmerman of Timmerman Photography
Image #24 by Chen + Suchart Studio, LLC
Graphics + Drawings: Chen + Suchart Studio, LLC
Major Materials: Polished concrete floors, Sand-blasted Standard Grey 8-8-16 CMU, CorTen metal flat seam interlocked exterior wall cladding, Trespa wall cladding, painted structural steel
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more