// arthitectural / Architecture / CKX architecten | House A&J

CKX architecten | House A&J

Architecture CKX architecten | House A&J

The residence is located in a new district at the edge of the city of Eindhoven in the south of the Netherlands. Designed for a young family with two small children and a  love for  Dutch modernist architecture but this time with a twist. This house became one of the whites in yellow.

CKX architecten | House A&J

CKX architecten | House A&JThe house is to be experienced as a whole with playful height differences and voids. The entrance is at the side. In the back there is a private patio like garden and at the south side the house opens with large windows to the big trees in front of the house who will provide shade in summertime.

CKX architecten | House A&J

CKX architecten | House A&JStrict regulations from city council ranging from distances to borders, access and total amount of construction area and volume and a love for modern architecture resulted in this play with the yellow carved out cubic volumes.

CKX architecten | House A&JThe resultant form proposes a dialogue between a range of different levels and voids, using light to draw or reflect on the surfaces, proposing a changeable reading of space and volumes during the day. Designed to be lived in at all hours of the day, when light seeks out shade, and shade opens itself to the light.

Location: Eindhoven, the Netherlands
Architect: CKX architecten | Ir Maarten Hendrickx
Project name: House A&J
Photos: CKX architecten BNA, Ir Maarten Hendrickx
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more