// arthitectural / Architecture / CKX architecten | House K&N

CKX architecten | House K&N

Architecture © CKX architecten BNA
© CKX architecten BNA

© CKX architecten BNA

The residence is located in a district at the edge of the city of Eindhoven in the south of the Netherlands. Designed for a young family with two small children and a love for Dutch modernist architecture.

© CKX architecten BNA

© CKX architecten BNA

© CKX architecten BNA

© CKX architecten BNA

The overall shape and layout of the building was driven by exterior factors: strict regulations from city council ranging from distances to borders, access and total amount of construction area and volume and a love for modern architecture resulted in this play with white carved out cubic volumes.

© CKX architecten BNA

© CKX architecten BNA

© CKX architecten BNA

© CKX architecten BNA

© CKX architecten BNA

© CKX architecten BNA

Designed to be lived in at all hours of the day, when light seeks out shade, and shade opens itself to the light.

Constructed in white with at least as possible ornament and details, doors from floor to ceiling without doorposts, sliding doors which open even in the corners.

© CKX architecten BNA

© CKX architecten BNA

© CKX architecten BNA

© CKX architecten BNA

© CKX architecten BNA

© CKX architecten BNA

© CKX architecten BNA

© CKX architecten BNA

On the garden side the house opens completely to a nice green garden and turns into a spectacular indoor-outdoor living space with large sliding doors that even slide away at the corner to let the boundary between interior and exterior vanish.

© CKX architecten BNA

© CKX architecten BNA

© CKX architecten BNA

© CKX architecten BNA

Location: Eindhoven, the Netherlands
Architect: CKX architecten BNA, Maarten Hendrickx
Photographer: CKX architecten BNA
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more