// arthitectural / Objects / Claesson Koivisto Rune | Skyline

Claesson Koivisto Rune | Skyline

Objects Claesson Koivisto Rune | Skyline

Claesson Koivisto Rune | SkylineProject background

We were approached, in the early spring of last year, by the Korean manufacturer LG Electronics to develop concepts for a home theatre system. Skyline is the result of a  6-month-long design process involving meetings at our Stockholm office and visits to LG’s Korean headquarters, an intensive series of rendered concept appraisals as well as mock-ups and prototyping.

Concept statement

The Skyline HTS is inspired by both our architecture and the phenomenon of the modern metropolis. In our design, the different elements of the HTS – the main unit, the right and left speakers, and the subwoofer – vary in height and proportion in relation to each other. The visual language of gently angled planes framed within thin, box-shaped volumes is a recurring theme rooted in our own architectural practice. Additionally, the ’false perspective effect’ seen on the front of each of the items affords a twist of subtlety to the primary forms.

Claesson Koivisto Rune | Skyline

Claesson Koivisto Rune | SkylineWe have envisioned a group of highly-stylized ‘buildings’ with a particular aesthetic, rising up, to form a silhouette reminiscent of today’s urban city-scapes. Hence, the name – Skyline.

Designer: Claesson Koivisto Rune
Project name: Skyline
Project status: Skyline has not been put in production
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more