// arthitectural / Interiors / CRYSTALZOO | Housing in City Centre

CRYSTALZOO | Housing in City Centre

Interiors CRYSTALZOO

The housing colonizes a floor and a loft of a dovecote of an old building in the city centre of Alicante. The space is limited but in there it should happen a lot of situations of inside. It has been projected the housing thinking about future actions of their users and their relationship elements, based on their philosophy of life and how they are in contact with each other. This relationship between users and space and their vision of it, can be modified through small gadgets able to mutate the space, which are mixed to optimize their use.

CRYSTALZOO

CRYSTALZOOThe living spaces can be modified and added through these different gadgets, becoming into changing devices according to the different uses, enabling many actions in the same space. The aim is to produce sensations through the creation of internal micro-landscapes where water, light and vegetation get predominant roles in this request for generating ambiguous spaces of shared uses.

CRYSTALZOOThe entire design and construction process was understood as a field of small-scale tests of every element of the house, where the solutions that were contemplated, have been succesfully used in several public buildings using the same concept.

CRYSTALZOO

Location: Alicante, Spain
Main architect: CRYSTALZOO – José Luis Campos Rosique
Project: Housing in city centre
Team members: Leticia Ballester / Sandra Schneider / Ivón Omar Fernández
Developer: Private
Builer: JAYTON
Photographer: David Frutos
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more