// arthitectural / Interiors / Cyrille Druart | La Cave a Vin 9

Cyrille Druart | La Cave a Vin 9

Interiors Cyrille Druart | La Cave a Vin 9

Cyrille Druart | La Cave a Vin 9“We have strived to clean off the dusty image associated with a wine bar. Instead, we aimed to turn it into an intimate, bright, colourful space – firmly anchored in modernity.” Cyrille Druart

Located in the very heart of Paris, in the ever-changing district of Les Halles, La Cave a Vin 9 offers a new vision of wine bars – high-end yet within reach. We endeavoured to create a new kind of place, breaking away from conventions and all that is already known, rethinking its space to match the way people enjoy food and drinks today.

Cyrille Druart | La Cave a Vin 9

Cyrille Druart | La Cave a Vin 9

Cyrille Druart | La Cave a Vin 9Despite being a relative small area, it is packed with technology: all lights are using LED, and most of the furniture is backlit and made of Corian. Materials used are raw and reflect the natural yet refined, inherent qualities of wine itself: polished concrete, stainless steel, natural stone, mirror and glass. One of this project’s innovative aspects is that the bar’s structure is made of UV-fused glass, raised by a backlit Corian top. This element, as well as the large abstract mural displaying spilled wine, sends a strong signal that is visible from the street.

Cyrille Druart | La Cave a Vin 9

Cyrille Druart | La Cave a Vin 9The whole unit provides an overall image of fluctuating bright white and silver colours.

Location: Paris
ArchitectCyrille Druart
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more