// arthitectural / Architecture / Daniel Bonilla Arquitectos | Bogota Chamber Of Commerce – Chapinero

Daniel Bonilla Arquitectos | Bogota Chamber Of Commerce – Chapinero

Architecture camara2

The urban reaction of the scheme celebrates the collective value of the program to the city, opening the ground floor space to the public, with a diagonal pass through the building.

The tilted first floor plan generates an interesting/additional dynamic to that of the traditional platform space, while allowing a generous auditorium space below. A contribution to the scheme, in terms of floor area gained, and more profoundly, in generating a symbolic space, cum utility, particular for its locality within the city.

The building´s program is separated into two volumes, one for the general public activities and the other for the support spaces. An interstitial space, as an operational crack or “court”, encourages the relationship between the two volumes, while providing the entry of natural light and ventilation.

The volume´s undulating plywood envelope is inspired on the kinetic art distortion effects. It is held under the Bogotá Chamber of Commerce institutional frame.

Architectural Design: Daniel Bonilla Arquitectos
Design Team: Daniel Bonilla, Juliana Lozano, Pedro Pulido, Seir Amaya, Alexander Roa, Adriana Hernández, Álvaro Acosta, Mauricio Morales, Oscar Montenegro, David Córdoba, Juan Andrés Díaz.
Students: Alejandro Méndez, Alejandra Torres, Giancarlo Mainero, Carolina Andrade.
Location: Bogotá, Colombia
Client: Cámara de Comercio de Bogotá
Area: 11436.35m2
Date of construction: 2007-2009
Photographers: Sergio Gómez y Rodrigo Dávila

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more