// arthitectural / Architecture / DAR612 | Family house K17

DAR612 | Family house K17

Architecture DAR612 | Family house K17

DAR612 | Family house K17This residence is located on a flat site situated within a dense urban environment. The site borders with residential streets on its two sides. The U-shaped form of the house creates intimate green zones of gardens and terraces, secluded from the street views. Operable glass panels open the house to the exterior, merging the interior and the outdoors, and making the terraces become an extended part of the house.

DAR612 | Family house K17

© Robert Leš

DAR612 | Family house K17

© Robert Leš

The ground floor is divided into two wings with spaces that open to the covered terraces, which continue into a garden. The large living room can be used as one space, or divided with sliding panels into several separate rooms. A two story-high entry, with wooden staircase that leads into the basement and to the first floor, enables views onto the garden and all spaces in the house.

DAR612 | Family house K17

© Robert Leš

DAR612 | Family house K17

© Robert Leš

DAR612 | Family house K17

© Robert Leš

The design of the house follows its functional distribution: the facade of the ground floor (living area) is colour coated, and the first floor (private area) is covered in wooden panels. The house is covered with two-sided sloped roof.

Location: 10000 Zagreb, Croatia
ArchitectDAR612
Authors: Andrea Donatović Poljičak, d.i.a., Morana Lepur Donatović. d.i.a., Jakov Poljičak, d.i.a., Lovro Donatović, d.i.a.
Photographs: Robert Leš
Site area: 720,00 m2
Bruto area: 400,00 m2
Project: 2005
Completed: 2006
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more