// arthitectural / Architecture / DAtrans Architecture Office | Public Service Center Xuzhou

DAtrans Architecture Office | Public Service Center Xuzhou

Architecture DAtrans Architecture Office | Public Service Center Xuzhou

The quasi square-shaped site of the project is next to the old Yellow River course in the downtown Xuzhou. Based on the official urban planning conditions we first determine the maximum volume and use the “volume reduction” strategy to choose a U-shaped geometry. A courtyard defined by the two wings of the office function along the west-east direction, provides the peaceful working atmosphere.

DAtrans Architecture Office | Public Service Center Xuzhou

© Geng Tao

DAtrans Architecture Office | Public Service Center Xuzhou

© Geng Tao

Following the concept of “Windows of Gulou” the facade is composed by the two layers, the perforated metal plate outer skin with the random openings and the inner massive wall with the regular pattern of the windows.

DAtrans Architecture Office | Public Service Center Xuzhou

© Geng Tao

The building is integrated into the urban context and the certain openness and transparency are also interpreted implicitly as the character of the modern social service institution.

Location: Gulou District, Xuzhou, Jiangsu, China
Architect: DAtrans Architecture Office
Type: Architecture
Status: Project
Client: Government of Gulou District, Xuzhou, Jiangsu
Design Period: 03-10.2010
Construction: Start in 06.2011, planned completion in 04.2012
Plot Area: 2,416sqm
Gross Building Area: 7,464sqm
Program: Public service and office
Structure: Steel structure, Underground reinforced concrete framework structure, Concrete box foundation.
Main Materials: Perforated aluminium panel, Screen printing Glass
Design Team: CHEN Xudong, WEN Yifeng, CHEN Yang, YAN Mengfei, Héloise Le Carrer, SHA Shaolei, Ronnie Bertocchi
Local Collaborator: Xuzhou Civil Architecture Design Research Institute
Photography: Geng Tao
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more