// arthitectural / Architecture / DNA Barcelona Architects | Punta Brava Residence I

DNA Barcelona Architects | Punta Brava Residence I

Architecture PB I_SWIMMING POOL NIGHT

A view of the sea

Views to the sea are the driving force behind the design of this project. The design makes use of the location of the site to offer its inhabitants unparalleled view to the Mediterranean. The house is divided between three levels, with a welcoming interior where luxury, style and comfort intertwine.

The hardest and most important part of this project was to understand the very complex field and know how to properly place the house on it.

PB I_SWIMMING POOL NIGHT 2The hardest and most important part of this project was to understand the very complex field and know how to properly place the house on it.

Our terrain comes from the division of a large plot in three parts, of which we have touched the bottom two. Clearly the top floor (which is already under construction) is much easier to solve because it has access to your back out in the top of the plot. However, in our case, the road runs through the lower part of the site and, as discussed below, we want to put the house as high as possible.

PB I_SWIMMING POOL DAY 3The lower part of the site is fairly flat and accessible but has very unattractive to place a home there.

As we go up the hill, the field is becoming more and more attractive culminating with fantastic views. To the west, called the settlement of Punta Brava, but the view is even better to the east over the sea and the distant coast of Sant Feliu.

PB I_FACADE NIGHTTherefore our endeavor has been to place all the rooms of the house oriented to one of these two views, and the best rooms facing east; all this in addition to the highest level possible.

The terrain in the upper area has very steep slopes and Order establishing building heights is very strict. On the level of the ground floor you can only lift a plant and total height can not exceed 7 m.

The work that has occupied us more dedication has been to solve the conflict between the difficult terrain and the rigid ordinance.

PB I_FACADE NIGHT 2From the first sketch you can see our concern about this issue; we will describe the project plant floor:

First floor.

It is naturally the best view and in it, the most common areas of the house (the living room, cinema, dining room, porches, solarium and pool) was located. The living and the cinema to watch both views; east and west, and is in the “bow” of the construction. Part of the roof is flat allowing open high windows that provide an interesting lighting and also access this deck will be a superb viewpoint.

PB I_LANDSCAPE DAYIt has added an entire “wing”, parallel to the pool, home gym, it services, sauna, indoor pool and spa.

Have also been introduced a gazebo-gazebo, at the end of the pool; from there you can see the house reflected in water (keep in mind that from the grounds, and given the tremendous slope thereof, will not be easy to contemplate the mansion).

Ground floor.

It is primarily a bedroom floor.

In the far north, is located, the service area, which communicates with the upper floor via a staircase. More towards the center the guest bedrooms facing the West are located.

PB I_STAIR NIGHTThe master suite is located on the “bow”, with magnificent views and large terrace. We can design a spectacular bathroom with exterior and even a fireplace in the bedroom.

Facing to the east next to the suite, the bedrooms of children are, with a games room for them, and has a bathroom. In addition to the internal connection can be independently accessed by the viewing deck of east.

The introduction of patioladder happy facade farthest part: illuminates the central area of the distributor, and the darker area of the guest apartments.

PB I_ROOF TOPBasement.

We propose a large garage for four cars, a worthy entry to the stairs and elevator, a wine cellar, a spacious bathroom facilities and warehouses service, pantry and laundry area.
we do not imagine the garage as a dark basement with cement floor and fluorescent lighting, but as a genuine hall with fine materials and natural light.

Location: Sant Feliu de Guixols, Spain
Architect: DNA Barcelona Architects 
Project: Punta Brava I
Program: Luxury Single Family House
Site: 4281,66 m2
Built: 1112,76 m2
Scope: Luxury House
Status: 2010
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more