// arthitectural / Concept & Competition / Dom Arquitectura | The spices

Dom Arquitectura | The spices

Concept & Competition Dom Arquitectura | The spices

Dom Arquitectura | The spicesThe aim is to project 26 houses in the Obhur area. The client wanted to use the same  isolated unit type, but generate differences in the street facade to avoid the traditional house complex with all the same. Recalling the Islamic markets, we remind the Arabic spices image, located in the same container but with different color shades. Natural tones that would fit perfectly into our idea.

Dom Arquitectura | The spices

Dom Arquitectura | The spicesWe project a unique module housing with two small variations to produce the differential impact from the street, and we colored the cantilevered rooms volume. The natural spices colors appear in this volume, repeating every two units and generating a natural gradient in the whole set. Giving to the project the necessary differentiation through the characteristic colors of an Islamic tradition.

Dom Arquitectura | The spicesA  continuous ribbon forms the wall that divides the street from the plots. It folds up and down generating the different access to the houses. The facades behind are also generated as a ribbon forming the prismatic volumes. They are combined with slats as a lattices, using the same language and giving privacy and shade to the houses.

 

Location: Obhur, Saudi Arabia                               
ArchitectDom Arquitectura | Pablo Serrano Elorduy
Surface: 13.386 m2
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more