// arthitectural / Urban Design / Dom Arquitectura | Würth La Rioja Museum Gardens

Dom Arquitectura | Würth La Rioja Museum Gardens

Urban Design 2

6The main idea was to project an argument that would permit it to be the same site that would supply the patterns of intervention, bringing out their morphological, topographical and topological conditions and forms of the new landscape.

7

9These disordered lines are reminiscent of the nature, branches, leaves, channels, cracks, rivers. These lines seems to create a virtual grid over the existing site will geometrizing the ground, and organizing it too. So we managed to control each different areas of the future landscape. The result, is not an arbitrary garden is a space where everything is in place and  has a rationale balance.

14

20sThese irregular lines, widen and narrow, intersect and intertwine, and adapt to the solar topography. Volumes wood protruding from the ground, concrete walls and walkway like rocks that are breaking into the stillness of the vegetation. They become walking tours and rest areas. Other strips become vertical trees walls, lace permeable branches laces, bark areas reminiscent of the forest ground, white pebbles stones eroded over time by water, as if a river were involved. The concrete walk lead us for a surprising ride,  where everything is moving at the same pace, herbs, trees, rocks and water sheets.

Location: Agoncillo, Logroño, La Rioja, Spain
Architect: Dom Arquitectura – Pablo Serrano Elorduy
Designer: Blanca Elorduy
Collaborators: Ingeniería Torrella
Riggers: Joaquín Sierra, Pablo Devalle.
Lighting: Cromm
Promoter: Würth España S.A.
Surface: 11.280 m2

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more