// arthitectural / Interiors / DOS Architects | Elgin Crescent

DOS Architects | Elgin Crescent

Interiors DOS Architects | Elgin Crescent

Our brief with this beautiful Grade II listed house nestled in middle of a conservation area in Notting Hill was to update the space for the needs of a modern, growing family. To achieve this we presented to our clients a plan which opens up the heart of this home, allows the spaces – both inside and out – to speak fluidly to each other and creates a home which will adapt to the changing needs of a young family.

DOS Architects | Elgin Crescent

 

DOS Architects | Elgin CrescentWe designed a glass-encased staircase (who says child-friendly can’t also be stylish?!) wrapped around a new, double-heighted interior space connecting the lower and ground floors. The new extension includes beamless folding doors, a glass ceiling to maximise natural light and creates a new first floor terrace above. In the floors above, the interiors were almost completely gutted to totally remodel bedrooms, bathrooms and a study.

DOS Architects | Elgin CrescentOpening up the kitchen and dining areas was a must; as was a relaxed, familiar area where children can play – within eye-shot – as well as elegant, spacious living and entertaining areas. The result is an integrated, utterly liveable home marked by clean, modern finishes which only complement the noble backdrop of this classic W11 Georgian townhouse.

Location: London, UK
Architect: DOS Architects
Size: 300sqm.
Status: Residential refurbishment
Date of Completion: 2011
Budget: £750,000
Client: Undisclosed
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more