// arthitectural / Interiors / Doyle Collection Co. Ltd. | Barbaresco

Doyle Collection Co. Ltd. | Barbaresco

Interiors barbaresco_010

“BARBARESCO” is a trattoria enjoying the assortment style of casual Italian dish and selected wine by the sommelier.

barbaresco_005It is basically arranged with color schemes emphasizing “exquisite restaurant” and stressing the designs of softness for casual usage.

barbaresco_003We have spent an adequate time for the layout, and planned deliberately for the convenience and dramatic impact, one of which is, the entrance. A murky passage is secured by the flow plan reversing the escape route and the entrance originally set for this tenant. Moreover, the first place you step in is where wine cellar stands in rows, creating feeling of surprise as if entering from the back door.

barbaresco_006Also, one of the feature is that the chef’s and sommelier’s stages (kitchen and drink counter) have been separated to clearly emphasize the management style. The guests may choose the zone according to the number of people and usage. Furthermore, matching each zone with characteristic pendant light, will produce unique and dimensional effect.

barbaresco_009The window shade gives the entire sense of unity to the main hall. This is a design with randomly piled up alphabets, “b.a.r.b.a.r.e.s.c.o”. This custom-designed window shade has functional design showing glimpses of restaurant and attracting people’s interests from outside, while obtaining sense of security inside, and free from glances outside. A lot of graphic patterns are used and the balance of figures and ground are examined carefully.

barbaresco_012VIP room is designed with unified taste inside the restaurant, with gradually upgraded details to obtain feeling of high-quality-sense for the VIPs. The characteristic pendant light hung here is designed from the inspiration of wine’s raw material “grape”.

Location: 18-2F, Takasyo-koji, Hachinohe-shi, Aomori, Japan
Designer: Aiji Inoue, Yoshito Nakahara / DOYLE COLLECTION co. ltd. 
Project Name: BARBARESCO
Date: 23, December 2013
Built area: 81sqm
Client: GMKBros Inc.
Photo credits: Satoru Umetsu/ Nacasa&Partners Inc. 
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more