// arthitectural / Interiors / Doyle Collection Co. Ltd. | Cronus

Doyle Collection Co. Ltd. | Cronus

Interiors Doyle Collection Co. Ltd. | Cronus

Doyle Collection Co. Ltd. | CronusThis members’ bar lounge targets to the executives who are keen in spending stylish city nights. It goes without saying that you will feel something special and extraordinary for those who want to become a member and who are willing to use this bar. What’s more, once you start using here, usability and comfort will play a great significance to the operation form. You might find these two aspects mentioned above quite odd, and to give just the right touch, was our challenge.

Doyle Collection Co. Ltd. | Cronus

© Satoru Umetsu/ Nacasa&Partners

Doyle Collection Co. Ltd. | Cronus

© Satoru Umetsu/ Nacasa&Partners

Indeed, this “two aspects” was the keyword for designing this bar lounge. Take one step into the reception hall. Warm lights that transmit the stones illuminate customers. They find themselves reflected in the black-frame-mirrored wall surface, in which they have never seen before. Just by walking through this hall, it has a helpful effect of switching customers’ moods. Bookshelves occupying the walls look like a luxurious study room neighboring the hotel lounge. From this style, customers will feel the relaxed atmosphere.

Doyle Collection Co. Ltd. | Cronus

© Satoru Umetsu/ Nacasa&Partners

On the other hand, to make a contrast with the artifacts (books), we set natural rock face as reliefs to offer extraordinary impressions. Furthermore, we chose a luxurious color, champagne gold, to make good balance. We set a custom-made wine cellar (you can see inside from both sides) for dividing the spacious room. We made a see-through boundary to connect the modern space composition and authentic space composition.

Doyle Collection Co. Ltd. | Cronus

© Satoru Umetsu/ Nacasa&Partners

As for the VIP room tables, our image was to display moments of randomly-cut-wood into a glass case. Woods have the sense of stability and glasses have the brittle impression. When inverting these two designs, we can bring out two aspects of the materials. Thus, we gave bilateral character to the lounge space and material, by controlling the constitution of the bar. As a result, we were able to create a sophisticated and high-grade bar lounge.

Location: Nishi-azabu, Minato-ku, Tokyo, Japan
Designer: Doyle Collection Co. Ltd.  | Aiji Inoue, Yuki Kanai
Year: 1,Jun,2012
Built area: 150.55sqm
Construction: Junnosuke Sawada/ ASWELL co.,ltd.
Client: ZOME Inc.
Photo: Satoru Umetsu/ Nacasa&Partners
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more