// arthitectural / Architecture / DP Architects Pte Ltd | The Clift

DP Architects Pte Ltd | The Clift

Architecture DP Architects Pte Ltd | The Clift

The Clift, a stately and impressive 43-storey tower, defines a whole new identity of urban living. Consistent with URA’s vision to inject more living population into the city centre, the development is situated on McCallum Street, in the heart of the Central Business District. Designed in 2007, The Clift aims to redefine a whole new identity of urban living with its completion in May, 2011. The tower is oriented in a north-south direction to maximize the view of the neighboring landmarks and to minimize solar heat gain.

DP Architects Pte Ltd | The Clift

DP Architects Pte Ltd | The CliftArticulating a sense of hill-top minimalist living, the urbane eloquence of the building is expressed through interplay of bold parchments patterns to create a distinctive yet contemporary imagery, an elegant urban sculpture. The design offers a new lifestyle concept for contemporary urban living. The development is designed for maximum flexibility and loft-style living. Conceived for city dwellers, the units provide a functional yet, compact layout to suit varying lifestyles. Non-structural partition walls are set for easy removal, providing an alternative for redefining internal spaces.

DP Architects Pte Ltd | The CliftThis lifestyle statement is enhanced by generous “communal living rooms” on the landscaped terraces on the 10th and 31st floors. On the 10th floor recreation deck, there is a fully equipped gymnasium and spa amenities. This modern playground is carried through to the entertainment and clubhouse areas on the 31st storey.

DP Architects Pte Ltd | The Clift

DP Architects Pte Ltd | The Clift

DP Architects Pte Ltd | The CliftThe design of The Clift makes an elegant statement on high density urban lifestyle; A statuesque cliff where urbanites roost aloft the hubbub of downtown Singapore.

Location: Singapore
Architects: DP Architects Pte Ltd
Project name: The Clift
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more