// arthitectural / Architecture / EANA | House in Hiyoshi

EANA | House in Hiyoshi

Architecture EANA | House in Hiyoshi

EANA | House in HiyoshiA house located at the south of the city park on a hill was designed for a married couple. Since the site is set on the back of the hill, residents can look down a residential district and a station on the south side, and a lot of greenery at the city park surrounds the site on the north side.

EANA | House in Hiyoshi

© Koichi Torimura

EANA | House in Hiyoshi

© Koichi Torimura

EANA | House in Hiyoshi

© Koichi Torimura

EANA | House in Hiyoshi

© Koichi Torimura

Based on the owner’s economical reason and future lifestyle, the house plan was designed as simple as possible. A bedroom, a future kid-room, storage space and a bathroom are placed on the first floor with a low ceiling, which is a flexible approach in order to change for a future different way of life. On the other hand, living room in which the family spends much time is on the second floor with a 4-meter high ceiling.

EANA | House in Hiyoshi

© Koichi Torimura

 

EANA | House in Hiyoshi

© Koichi Torimura

EANA | House in Hiyoshi

© Koichi Torimura

By having a big volume of the space, the outside greenery of the park and the open sky are coming into the room. As a result, such a spread of the room helps them to spend time there more enjoyable.

Location: Yokohama city, Kanagawa, Japan
Architects: EANA | Kohei Iwasaki, Tota Abe  
Project name: House in Hiyoshi
Principal use: Family house

Client: non disclosure

Construction: Genki kensetsu 

Main structure: Timber construction 

Site area: 104.13 sqm

Building area: 45.55sqm

Total floor area: 91.10sqm

Completion: March. 2012

Design period: April. 2011 – August. 2011

Construction period: September. 2011 – March. 2012

Photo: Koichi Torimura
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more