// arthitectural / Architecture / EcoDesignFinca | Son Salat HQ

EcoDesignFinca | Son Salat HQ

Architecture EcoDesignFinca | SOn Salat HQ

This designer country house was built on a 17,000 m² plot and absolutely quiet. When building large emphasis was placed on the processing of high-quality materials and the latest technology. The villa was built in H-shape on one level. Large picture windows provide a view of the beautiful interior courtyard with pool.

EcoDesignFinca | SOn Salat HQ

Courtesy of EcoDESIGNfinca

 

EcoDesignFinca | SOn Salat HQ

Courtesy of EcoDESIGNfinca

EcoDesignFinca | SOn Salat HQ

Courtesy of EcoDESIGNfinca

The 400 m² living space is divided into entrance hall with piano, modern fitted kitchen, 4 bedrooms, 3 bathrooms, master bedroom with dressing room, bathroom en suite, spa with sauna, shower & jacuzzi, an office room, guest WC and utility room. In addition, the villa also offers a bodega with panoramic windows and a view into the kitchen. An elegant fireplace separates the living and dining room.

EcoDesignFinca | SOn Salat HQ

Courtesy of EcoDESIGNfinca

EcoDesignFinca | SOn Salat HQ

Courtesy of EcoDESIGNfinca

EcoDesignFinca | SOn Salat HQ

Courtesy of EcoDESIGNfinca

For high quality facilities include inter alia Parquet flooring with underfloor heating, insulated exterior walls, aluminum double glazed windows and sliding elements, refined luxury bathrooms and a modern kitchen. A home ventilation system (especially suitable for allergy sufferers) and a heat pump provide summer and winter for the right room temperature.

EcoDesignFinca | SOn Salat HQ

Courtesy of EcoDESIGNfinca

EcoDesignFinca | SOn Salat HQ

Courtesy of EcoDESIGNfinca

The undeveloped portion of the property can also be used for agriculture or of horse lovers. A private well produces about 80,000 liters of water.

Location: Palma de Mallorca, Balearic Islands, Spain
Architect: EcoDesignFinca
Project name: Son Salat HQ
Area: 409.0 sqm
Year: 2012
Photographs: Courtesy of EcoDESIGNfinca
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more