// arthitectural / Concept & Competition / Eduardo Lopez Architects | Collider activity center

Eduardo Lopez Architects | Collider activity center

Concept & Competition Eduardo Lopez Architects | Collider activity center

Eduardo Lopez Architects | Collider activity centerUrban planning

In a medium build area, lies the plot for the proposed complex. A steep terrain, slope and flanked by huge residential buildings, we propose an urbanism who complete the whole plot, creating a unification between what is the building and the garden. We do not want to place elements in soils and ground spread. Nor do we want different languages. Everything has to be read in the same language as well as built in unbuilt. Paving, pergolas, urban elements, buildings…. everything must be read under a same premises and create a coherent whole with the environment.

We propose an urban planning based on the twin of the different movements when climbing. This twin gives generic lines and intersections between them, which geometrize through diagonal triangulations. The result is an array of triangles all but that link uneven surface harmony. These triangles are linked with each other. The vertices are changed in height. The triangles are beveled or surfaces are created, all to create the different parts of garden. We propose a pergola that rises with height with the objective of uniting geometrically and visually different spaces proposed. In turn, this serves to create microclimates in the garden, with plants covering the pergola.

Eduardo Lopez Architects | Collider activity center

Eduardo Lopez Architects | Collider activity centerArchitecture

The project is based on two premises. A formal or other functional. Formal development of the project is based on the colonization of the land from certain movements of climbing. With one foot support can differentiate five body movements to go catch a prey (sketch 01) This five movements of the body joined together (sketch 02) Once overlapping obtain the intersection points of lines and project geometrizing thus setting diagonals which will help us to fit the building program (sketch 03) Assign the program to parts which are interrelated with each other.(sketch04)

Eduardo Lopez Architects | Collider activity centerWe establish two main facades. One that gives the main path to obtain a elevation more urban and other facade with more games large volumes creating a dialogue with the garden designed (sketch 05) The result is a complex building geometry but apparently easy structural solution, based on parts to be supported each other (sketch 06).
Eduardo Lopez Architects | Collider activity center
Functionally, the building solves dividing the program into two parts. A first part stay the program is not intended for use in sports, like offices, and the other part is the own sport and entertainment program. The offices are collected as a high spine that is inserted into the building. The sports areas are established all concentrating on a big box. This box houses the main area of climbing, so that the remaining spaces intersecting in it creating a visual and physical connection between the spaces with this.

Eduardo Lopez Architects | Collider activity centerAll spaces (multifunction, roof bar, spa, fitness, hall, funtopia …) look to the box and at all times you can see what goes into it. Such spaces are stacked according to the rules set forth above, both functionally and formally so that within the large box are created different climbing terraces of different heights to accommodate those more specific climbing areas such as boulders, roofs, caves, But never lose the visual relationship of great climbing space.

Location: Sofia, Bulgaria
Architect: Eduardo Lopez Architects
Director: Eduardo Lopez
Project Name: Collider activity center
Images: Eduardo Lopez
Status: Competition
Category : Sports, office, Landscape
Year: 2013
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more