// arthitectural / Interiors / Egue y Seta | Pop up Store Kongoh

Egue y Seta | Pop up Store Kongoh

Interiors © Víctor Hugo

The pilot Pop-up store designed for Kongoh aims to adapt traditional display strategies employed by typical African market stalls to modern and western retail design trends and needs.

© Víctor Hugo

© Víctor Hugo

Their typical staggered display counters and its fiber sacks exhibit in this shop the chocolate cut into pieces instead of grains or species. And even though the silkscreened brand logo and the interior metallic bowl meet hygienic and branding requirements associated with more European standards and tastes, the nod towards the original culture is unmistakable while it provides a strong feeling of freshness and authenticity.

© Víctor Hugo

© Víctor Hugo

The stand shows the product in levels, which attempts to organize the wide range of flavors and packaging sizes in which it is possible to consume the product. Vertically the product can be grouped by flavor, while horizontal rows display products of the same format. This way the store poses a sequential linear path that guides customers from the self service station, where cones and tweezers are collected, up until the cashier, along a short but intense journey to the African cocoa fields.

© Víctor Hugo

© Víctor Hugo

© Víctor Hugo

© Víctor Hugo

© Víctor Hugo

© Víctor Hugo

© Víctor Hugo

© Víctor Hugo

© Víctor Hugo

© Víctor Hugo

© Víctor Hugo

© Víctor Hugo

The high totems in both ends of the store are at varying heights were included to fulfill diverse aesthetic and practical functions: They claim customer attention from afar working as the main store sign; They also provide accessible and comfortable storage space for the staff, while hosting, in the very top, tropical plants, which exuberance and greenery take customers again to the place of origin of the raw material used in the manufacture of these chocolates.

© Víctor Hugo

© Víctor Hugo

© Víctor Hugo

© Víctor Hugo

© Víctor Hugo

© Víctor Hugo

The more practical needs derived from correct product display and sale are finally met by an indirect lighting system based on linear LED and energy saving light bulbs, that leave the product floating on a faint halo of warm light. Also, the bottom section of each and every one of the modular and mobile parts of this Pop-up store, have sufficient storage space, especially dimensioned according to the supply cycles described by the customer.

© Víctor Hugo

© Víctor Hugo

© Víctor Hugo

© Víctor Hugo

© Víctor Hugo

© Víctor Hugo

Egue y Seta is a design studio founded by a multidisciplinary group of interior, graphic and industrial designers. It provides a wholistic service to clients that goes beyond mere aesthetical concern bearing always in mind functionality and budget considerations. Egue y Seta design spaces and experiences: Business, sales and brand positioning events, Spaces permanent or ephemeral, assuring our clients the highest level of notoriety and exposure for their products and services.

© Víctor Hugo

© Víctor Hugo

© Víctor Hugo

© Víctor Hugo

© Víctor Hugo

© Víctor Hugo

We are more than creative designers. Egue y Seta creates spaces, objects and promotional strategies; we handle their production, assembly and construction, from the conceptual phase to the final delivery, working with the most competitive manufacturers and reliable suppliers in the market. We achive this through flexible and dynamic professional collaboration tailored to each clients specific needs. At Egue y Seta we approach every project with the certainty that clients do know what they need, what they like and consider aesthetically pleasing. Therefore, we start by listening carefully to our client and then we use our expertise to create functional and innovative ways of satisfying the clients needs.

© Víctor Hugo

© Víctor Hugo

Location: Barcelona
Designers: Egue y Seta [Daniel Pérez + Felipe Araujo ]
Project: Pop up store Kongoh
Client: Kongoh
Graphic: REDCODE
Completed date: 2014
Photographer: Víctor Hugo
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more