// arthitectural / Architecture / Ehrlich Architects | Leonard Residence

Ehrlich Architects | Leonard Residence

Architecture Ehrlich Architects | Leonard Residence

Ehrlich Architects | Leonard ResidenceThis 4,000-square-foot residence is situated on a 45-degree-angle downward sloping canyon site in the Hollywood Hills of Los Angeles. Embracing an entry courtyard, the structure is a composition of vast areas in glass supported by steel and concrete, tracing its lineage to the case study houses of LA.

Ehrlich Architects | Leonard Residence

© Grey Crawford

Ehrlich Architects | Leonard Residence

© Grey Crawford

Ehrlich Architects | Leonard Residence

© Grey Crawford

The hillside-bound site presented the most obvious challenge as well as opportunity for design. To achieve the vision objectives, the house is spliced into multiple levels to accommodate and embrace the steep slope yet make the most of all useable space, nearly panoramic views and augment privacy from the closely adjacent homes. Each level fluidly caters to specific living, working and relaxation needs of the residents, allowing for utmost efficiency and comfort.

Ehrlich Architects | Leonard Residence

© Grey Crawford

Ehrlich Architects | Leonard Residence

© Grey Crawford

Ehrlich Architects | Leonard Residence

© Grey Crawford

The entrance level is greeted by a permanently-installed corten steel and glass dining table designed by the Architect. A two-story living room is suspended over the canyon on a structured concrete slab that also serves as the finished floor. From this level, a floating tread stair ascends to the master bedroom/bath suite and a floating reading loft affords classic LA views through the 20-foot high glass walls.

Ehrlich Architects | Leonard Residence

© Grey Crawford

Ehrlich Architects | Leonard Residence

© Bradley Wheeler

Ehrlich Architects | Leonard Residence

© Bradley Wheeler

Access to a roof terrace above the garage fosters sunbathing and relaxation. From the main “public” level, one descends a stair anchored to a cast in place concrete wall to the lower level that houses a home office, guest quarters and storage.

Location: Los Angeles, USA
Architects: Ehrlich Architects
Project name: Leonard Residence
Photos: Grey Crawford and Bradley Wheeler
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more