// arthitectural / Architecture / Elías Rizo Arquitectos | Punto Surf

Elías Rizo Arquitectos | Punto Surf

Architecture _MG_4471_2_3_fused

Located in a commercial area to the west of the city of Guadalajara, the project developed from the idea of creating a building with a removable metal frame capable of holding a machine with artificial waves for surfing, complemented by an architectural program consisting of bathroom/dressing rooms, restaurant and administration which orbit around the main attraction.

_MG_4447_8_9_fusedThe lower floor is equipped with admission, reception, bathroom/dressing rooms, seating area and wave machine. Upstairs we find the administrative area, bar and restaurant. All areas have large windows to watch the activity in the wave machine.

_MG_4423_4_5_fused - Copy

_MG_4372_3_4_fusedAll interior spaces of the building develop around the main attraction, which is visible from most of the areas.

_MG_4272_3_4_fusedTo provide natural lighting, the project has an interior courtyard visible from anywhere and working also as visual kick in income.

_MG_4402_3_4_fused - CopyThe main space of the wave machine is double height and also has a retractable roof that simulates surfing outdoors.

_MG_4303_4_5_fused

_MG_4284_5_6_fused

Location: Zapopan, Jalisco, México
Architect:
Elías Rizo Arquitectos
Elías Rizo Suárez
Alejandro Rizo Suárez
Collaborators:
Jenny Mora
Paola Hernández
Alma Osnaya
Jenny Camarena
Gabriela Chávez
Roberto Contreras
Rigo González
Andrea Zúñiga
Daniela Valdez
Maripily Roel
Diana Reséndiz
Rodrigo Ortega
Project: PUNTO SURF
Photography: Marcos García
Year finshed: 2013
Project area: 1216 m2
 
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more