// arthitectural / Concept & Competition / Erhlich Architects | John M. Roll United States Courthouse

Erhlich Architects | John M. Roll United States Courthouse

Concept & Competition Erhlich Architects | John M. Roll United States Courthouse

The recently completed 60,000 sf Federal Courthouse reinterprets and updates the classical American courthouse while adapting to the extreme Southern Arizona climate utilizing 21st century durable materials and technologies. The complex houses a Courtroom, Judges’ Chambers, Training Room, Jury Facilities, Probation and Pretrial Services, District and Bankruptcy Court Services, and U.S. Marshals Service program.

Erhlich Architects | John M. Roll United States CourthouseThe site’s prominent location near Yuma’s Main Street motivated the designers to incorporate an important outdoor civic space within the building’s design. A “front porch” for the public will be created through an expansive photovoltaic canopy. The canopy (together with solar thermal collectors) will provide an estimated 26,000 annual kWh, and will also provide a shaded oasis for the employees and visitors of the facility and the greater community.

Erhlich Architects | John M. Roll United States Courthouse

Erhlich Architects | John M. Roll United States Courthouse

Erhlich Architects | John M. Roll United States CourthouseThe principal facade is composed of flanking, buff-colored, Arizona sandstone masses inset with a double-height glass lobby. The east and west faces of the building, with deeply recessed windows, will be shaded by a “living wall” – a weathered steel trellis and frame structure supporting vines that will soften the harsh sun and provide dappled, controlled sunlight to the perimeter spaces inside. The project is targeting LEED Gold certification.

Location: Yuma, Ariz, USA
Architects: Erhlich Architects
Project name: John M. Roll United States Courthouse
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more