// arthitectural / Architecture / EXH design | Visa Section of Swiss Embassy

EXH design | Visa Section of Swiss Embassy

Architecture Courtyard

The existing visa pavilion built in 1999 is a solid building in concrete and brick. It cannot meet the increasing request of visas any more. We were approached to enlarge the working areas and provide a fresh representation of Switzerland in China.

The concept is to ‘see the history through the dec-ade’. We keep the old brick building, which witnessed the accelerated pace of change in China; and extended it with a lightweight glass facade, through which the inside bricks still can be seen. Two kinds of architecture are overlapped in across time.

The facade is an abstract collection of Chinese characters with Swiss simplicity, which hides the steel structure. Bamboo is used as exterior and interior material to indicate the context – China.

Both, Chinese and Swiss visitors, will sense a familiar impression.

The existing building contents as today the waiting area for visitors, the counters and the offices of the Visa section. The extension contents additional offices, a small meeting room, a server room and toilets. An air lock and a canopy will be added to the visitors’ entrance.

The roof of the extension will be planted (extensive lawn system). For energy saving reasons floor and roof will be well insulated. Lowe glazing will be used in facade. A floor heating, ceiling cooling system with ventilation for fresh air meet a high quality of comfort.

The existing pavilion and his extension will be fully supplied by the existing technical installations in the basement of the chancellery.

Location: Beijing, China
Architect: EXH design
Client: Swiss federal office of construction and logistic
Surface Area: 420 sqm
Status: Completed
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more