// arthitectural / Furniture / Fornasarig | SWA CELL

Fornasarig | SWA CELL

Furniture SWA Cell_2010_01

SWA Cell_2010_05A cell dedicated to individual relax, thought to follow emotional needs of sharing or meditation. A pronounced graphic sign draws the oak armchair which has got generous dimensions, equipped with side and upper curtains that protect from the wind and the sun turning the project into a shelter, a personal and private nest. Beside this perimeter, a small table suggests the same proportions declining the same language.

SWA Cell_2010_04The top serves as a support for a book or a glass; placed in front of the chair it becomes a footrest extension that allows a more relaxed posture, typical of a lounge chair.

SWA Cell_2010_02Swa permits to share outdoor areas by maintaining a private dimension, and could be placed in a variety of locations: terrace, veranda, winter garden, relaxing areas, swimming pool, on the seashore.

Designer: Setsu and Shinobu Ito
Producer: Fornasarig Sedie Friuli
Materials:
Structure in Slavonia desiccated oak. Polyester and pvc textile curtains.
Structure of low table in Slavonia desiccated oak with oak plywood top.
Special varnish against atmospheric agents with low-environmental impact.
Cushion with removable cover. Materials and fabrics suited to remain outdoors are available.
Dimensions:
SWA Cell:
L cm 82 x W cm 120 x H cm 160; H seat
cm 38
SWA Footrest:
L cm 60 x W cm 60 x H cm 38

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more