// arthitectural / Architecture / Fran Silvestre Arquitectos | Aluminium House

Fran Silvestre Arquitectos | Aluminium House

Architecture Fran Silvestre Arquitectos | Aluminium House

A consolidated landscape surrounded by gardens with big trees within the metropolis of Madrid is the fortunate starting point of this house. The piece, of metallic and horizontal nature, produces the effect of having just one storey. With its proportions and materiality it both contrasts and blends with the tall trees of its environment.

Fran Silvestre Arquitectos | Aluminium House

Fran Silvestre Arquitectos | Aluminium HouseThe scale of the house is moderated through the understanding of the day area as a base emerging from the same natural stone which paves part of the plot. The night zone is placed on it and focuses the view to the north and south while protecting itself from the eyes of the neighbours and generating shaded terraces in which to enjoy the exterior.
Fran Silvestre Arquitectos | Aluminium HouseThe substantially square plan is designed to unite the program in a compact way. The staircase and central inner atrium distribute the rooms, establishing a functional hierarchy in which all spaces open up to the garden.

Location: Madrid, Spain
Architect: Fran Silvestre Arquitectos
Project team:
Principal in charge: Fran Silvestre
Principal in charge: Jordi Martínez
Principal in charge: María José Sáez
Collaborator Architect: Fran Ayala |
Collaborator Architect: Ángel Fito |
Structural engineer: David Gallardo | UPV
Project manager: Orencio Peña (Serconex)
Building engineer: Zacarias Gonzalez (Serconex)
Interior design: Alfaro Hofmann
Photography: Fran Silvestre Arquitectos (Models), Diego Opazo (Construction)
Graphic design & communication: Adrián Mora Architect
Collaborators: Architects: Maria Masià, Adrián Mora, Carlos Gallardo
Site area: 1770,00 m2
Built area: 958,03 m2
Cost (p.e.m.): 3.400.000 euros
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more