// arthitectural / Architecture / Fran Silvestre Arquitectos | House on Mountainside (Casa en la Ladera de un Castillo)

Fran Silvestre Arquitectos | House on Mountainside (Casa en la Ladera de un Castillo)

Architecture HER (0)

Casa en la Ladera de un Castillo is located in a landscape of unique beauty, the result of a natural and evident growth. The mountain, topped by a castle, is covered by a blanket housing through a system of aggregation by simple juxtaposition of pieces generated fragmented target tissue that adapts to the topography.

The project proposes to integrate into the environment, respecting their strategies of adaptation to the environment and materials away from the mimesis that would lead to misleading historicism, and showing the time constructively to meet the requirements of the “new people”. In this way the house is conceived as a piece placed on the ground, joining in the gap. A piece built on the same white lime, the same primacy of the massif on the opening, which takes the edge of the site to have their holes and integrated into the fragmentation of the environment.

The indoor space is divided by the void that is the core of communication cut parallel disposition of the mountain without touching it. On the ground floor are the garage and cellar, on a volume it has two floors with four rooms. Two of them, the rooms at the intermediate level are open to the private street, the other two on the upper level overlook above the houses opposite, the Valley of Ayora. One of them, the study is opened in turn to the central double height, incorporating it into their space. Across the gap, and on the mountain, are the areas facing the garden day illuminated by light reflected on the south slope of the castle oxidized.

Location: Ayora, Valecia, Spania
Architect: Fran Silvestre Arquitectos
Project Architects: Fran Silvestre , Mª José Sáez
Project Team: Pedro Vicente López López, José Ángel Ruíz Millo, José Vicente Miguel López, Fernando Usó Martín, Javier Cardós Elena
Interior Design: Alfaro Hofmann
Contractor: Cooperativa Montemayor
Site Area: 477 sqm
Built Area: 230 sqm
Project Year: 2010
Photographer: Fernando Alda

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

  • Carlos R

    … +,+ y + Arquitectura de revista ó para arquitectos.
    Cualquier ser humano viviría deprimido en esta casa.

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more