// arthitectural / Interiors / Franken Architekten | Nonna Martha

Franken Architekten | Nonna Martha

Interiors Franken Architekten | Nonna Martha

Following the “Brauhaus Goldener Engel”, which Franken Architekten also designed, the “Nonna Martha” in the center of Ingelheim is the second restaurant to be run by Brauhaus Goldener Engel KG. The “Nonna Martha” concept plays on associations with down-to-earth, traditional rural Italian cuisine and is an homage to the Italian “nonna” working at the stove. Over a surface area of 208 square meters it offers a large choice of seating at various heights and in various combinations, ranging from long tables for vibrant conversation, sofas and bar stools, to more intimate tables for two.

Franken Architekten | Nonna Martha

Franken Architekten | Nonna MarthaAll this forms part of an interior design concept whose materials feature coarse, untreated wood, tiles, and industrial enamel. All the walls boast a relief-like texture comprising dark, stained fir and oak, in contrast to the white-tiled bar and the luminaires. The homely, mud gray floor underscores the simple nature of the interior and adapts to the reduced color spectrum that is emphasized by a lighting concept comprising bar counters lit from below, light bulbs, and black and white pendant luminaires in various sizes. The cucina povera aesthetics is like wise emphasized in the tableware.

Franken Architekten | Nonna Martha

Location: Ingelheim, Deutschland
ArchitectFranken Architekten
Client:  Brauhaus goldener Engel
Project-Team:  Bernhard Franken, Natascha Baier
Status: realized  2012
Dimension: 208 qm
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

 

 

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more