// arthitectural / Interiors / Giachi | 100% Capri

Giachi | 100% Capri

Interiors Giachi | 100% Capri

Giachi | 100% CapriLocated in one of Miami’s most exclusive shopping areas, the 100% Capri Store is the place for articles in the finest linen with an Italian twist, introducing clients to a sophisticated shopping experience. The entire interior, designed by the studio of Giachi Architettura e Design, carries the stamp of contemporary style and simple elegance which lends a feeling of lightness and spaciousness to the entire furnishing concept. Two large lamps from the Clavius collection by Axo Light command attention with delicate aesthetic sensitivity, placed next to expressly designed wooden features, ad hoc creations at the architect’s own personal request.

Giachi | 100% CapriThe lamps make play of the theatrical setting with their round and square shapes; the lightshades, handmade using slender silken threads of a tobacco colour, express the deep relationship between light, material, form and colour, creating tiny experiences of light magic, a soft light, which accentuates the delicate nuances of the linen, the centerpiece of the shop.

Giachi | 100% Capri

The result is a fluid sensual light, which spreads out into the space, defining the shape while the interplay of silk threads morphs into a liquid unique effect, a visual counter play to the separé in wood.

Location: Miami, USA
Project by: Paolo Giachi
Project name: 100% Capri
Axo Light Product: Clavius
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more