// arthitectural / Architecture / GLR arquitectos – Gilberto L. Rodríguez | CH House

GLR arquitectos – Gilberto L. Rodríguez | CH House

Architecture CH 12

In a privileged site occupied by an old and obsolete house, we face a dilemma: renovate or demolish such house in order to make way for a new residential project. In conjunction with the client we decide to go for the latter alternative and go ahead with the demolition, adjusting the topography according to the new scheme, which will seek to benefit from the wonderful city views.

CH 1

CH 13The rear garden almost disappears, leaving only a narrow contemplative garden, which acquires a very special character due to a beautiful original existing rock. The kitchen, breakfast room, family room and master bedroom enjoy this visual effect.

CH 7

CH 6Towards the front of the property, a large semi-covered terrace is built around an infinity pool, which makes us forget for a moment the urban condition of the project, thanks to the large green areas of a park just in front of the property, which visually joins the huge greenery of the Country Club golf course.

CH 2Inside the house, a large double height living room with a set of exposed concrete skylights becomes the heart of the project, due to the interesting effect of the controlled natural light that floods the whole area. Around such space, the bedrooms, decks, home theater, and home office complete the program.

CH 3In the last level , such home office enjoys the splendid views of the city, in addition to being visually connected through a large window towards the double height living room, acquiring a condition of great transparency and giving the sensation of being a floating bridge over the terrace.

CH 9

CH 10The materials, mainly the gray exposed concrete, the gray oak wood and the black granite facades, as well as the indoor and outdoor white stucco, contribute to the project a both refined and contemporary character.

CH 8

CH 11

Location: Monterrey, Nuevo León, México
Architect: Gilberto L. Rodríguez
Contributors:
Emmanuel Soto
Pamela Díaz de León
Rafael Návar
Oscar O´Farril
Priscila López
Tonatiuh Aguilar
Photography: Jorge Taboada
Extension: 850m2
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more