// arthitectural / Architecture / Govaert & Vanhoutte Architects | Notarishuys

Govaert & Vanhoutte Architects | Notarishuys

Architecture Govaert & Vanhoutte architectuurburo | Notarishuys

Hotel “Notarishuys” is an expansion for an existing restaurant. The new building, conceived as a pavilion, holds a hotel containing 4 suites. A 300 years old beech tree determines the atmosphere inside and outside throughout the season. Keeping and not harming this natural monument was vital to the design. Because of this, the building became linear, flanking the three. In order to apply a minimal impact on the surrounding, the whole building was placed 50cm beneath ground level.

Govaert & Vanhoutte architectuurburo | Notarishuys

Govaert & Vanhoutte architectuurburo | Notarishuys

A large part of the architecture is made out of glass, a transparency that allows all the light available to enter inside throughout the branches of the tree. An overall visibility of the garden remains and the architecture of the building disappears. The presence of the building is reduced and merely defines spaces in terms of: in and out, in front of a wall, between a wall and glass, on one side of the inner (outer) space or the other, etc.

Govaert & Vanhoutte architectuurburo | Notarishuys

Govaert & Vanhoutte architectuurburo | Notarishuys

Govaert & Vanhoutte architectuurburo | Notarishuys

The inner space consist out of two wings which give access each to two suites. The centre consists out of a breakfast space and the access towards a common sauna. The suites are created around a central box that incorporates all technical requirements of the room and separates the sleeping zone from the open bathroom.

Architect: Govaert & Vanhoutte Architects
Project name: Notarishuys
Photographer: Martine Neirynck
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more