// arthitectural / Architecture / Griffin Enright Architects | Santa Monica Canyon Residence

Griffin Enright Architects | Santa Monica Canyon Residence

Architecture Griffin Enright Architects | Santa Monica Canyon Residence

Griffin Enright Architects | Santa Monica Canyon ResidenceThis residence is nestled into a down-sloping hillside property in little Santa Monica Canyon. A path descends into and impromptu, landscaped amphitheater along a path that bends, providing enhanced perspective views. A long skylight picks up the geometry of the path as it winds through the living space illuminating the livings spaces with indirect light.

Griffin Enright Architects | Santa Monica Canyon Residence

Griffin Enright Architects | Santa Monica Canyon Residence

Griffin Enright Architects | Santa Monica Canyon ResidenceAlthough the residence contains open loft like spaces, distinction among the internal areas of kitchen, living and dining is enhanced through the geometry of the meandering skylight, which also visually connects the front and back door of the house.

Griffin Enright Architects | Santa Monica Canyon Residence

Griffin Enright Architects | Santa Monica Canyon Residence

Griffin Enright Architects | Santa Monica Canyon ResidenceThe high ceiling is shaped as the skylight moves through the house providing visual connections linking the two new courtyards created by the residence.

Location: Santa Monica, USA
Architect: Griffin Enright Architects
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more