// arthitectural / Architecture / Grupo Arquidecture | Casa Kopché

Grupo Arquidecture | Casa Kopché

Architecture Grupo Arquidecture | Casa Kopché

Grupo Arquidecture | Casa KopchéThis residence is a contemporary home with pure lines, in whose design the outside-inside integration has been a priority achievement, the large windows of the social section, extend and expand these areas making them part of a large space in which lose the boundaries between inside and outside, getting sensations and views, full of light and natural ventilation.

Grupo Arquidecture | Casa Kopché

© Tamara Uribe Manzanilla

Grupo Arquidecture | Casa Kopché

© Tamara Uribe Manzanilla

The project stands a clear zoning by separating social area from private area to generate courtyards and gardens that are enjoyed by all spaces of the house. The scheme is oriented and opened to the prevailing winds, sunlight is protected with the terrace and by elements that shading the spaces. The articulation of the functional areas (family, social and services) is given through the kitchen, dining and family room.

Grupo Arquidecture | Casa Kopché

© Tamara Uribe Manzanilla

Grupo Arquidecture | Casa Kopché

© Tamara Uribe Manzanilla

Grupo Arquidecture | Casa Kopché

© Tamara Uribe Manzanilla

A stonewall leads and marks the entrance into the house, as well it provides a protective screen to the inner courtyards. The access gate allows entry directly to the terrace or get inside the house. Living and dining rooms were designed as a single space extending to the terrace and gardens, allowing the use of the entire area as a large space for parties and social activities.

Grupo Arquidecture | Casa Kopché

© Tamara Uribe Manzanilla

The use and management of apertures is essential: wide open to the hall and narrow to the bedrooms, allowing both spaces to have outside participation without exposing the privacy of the family.

Location: Mérida, Yucatán, Mexico
Architecture: Grupo Arquidecture | Arq. Ricardo Combaluzier Medina, Arq. William Ramírez Pizarro, Arq. Josefina Rivas Acevedo
Project name: Casa Kopché
Building area: 434 m2
Completed: 2012
Design Team: Arq. Mariana Farfán Vargas, Arq. Aida Ordóñez Franco
Photography: Arq. Tamara Uribe Manzanilla
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more