// arthitectural / Architecture / HASSELL | Alibaba

HASSELL | Alibaba

Architecture HASSELL | Alibaba

HASSELL | AlibabaThe new Alibaba Headquarters is a benchmark for the modern workplace in China, comprising 150,000 square metres of flexible open plan office space within a campus style layout.

HASSELL | Alibaba

© Peter Bennetts

HASSELL | Alibaba

© Peter Bennetts

The design is based on the concepts of connectivity, clarity and community. The workplace has been designed to be a positive and healthy environment to encourage informal and creative meetings throughout the complex. Hubs, internal and external streets, bridges, roof terraces and strategically placed destination points contribute to the collaborative intent. The built form and the designed spaces are integrated so that each defines the other.

HASSELL | Alibaba

© Peter Bennetts

HASSELL | Alibaba

© Peter Bennetts

The Hangzhou context has been embraced with garden networks and the sunshading screens that represent Chinese ice-pattern window screens prominent throughout the region.

HASSELL | Alibaba
© Peter Bennetts
Location: Hangzhou, PR China
Architect: HASSELL
Project name: Alibaba Headquarters
Disciplines: Architecture
Expertise: Commercial and Workplace
Year: 2009
Scale: 150,000 sqm
Client: Alibaba Group
Status: Completed
Photography: Peter Bennetts
Recognition:
Awards
2010 China’s Most Successful Design Awards – Gold Award
2011 Asia Pacific Property Awards – Office Architecture China – Highly Commended
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more