// arthitectural / Interiors / HASSELL | Deutsche Bank

HASSELL | Deutsche Bank

Interiors HASSELL | Deutsche Bank

Deutsche Bank seized the opportunity to create an innovative workplace when it relocated its head office to the International Commerce Centre in Kowloon. The new headquarters aims to demonstrate their strength, innovation and ambition in the region while nurturing its people and culture.

Creating efficient shared facilities and connecting over 2,000 staff and several business units across 12 floors was the central challenge in the design. Punctuating the lift core space with an interconnecting stair that feeds into a shared business lounge on each floor facilitates communication and access throughout the entire open-plan workspace.

Enabling a flawless client experience was another vital component of the design brief. This was achieved by maximising sweeping views across Hong Kong harbour in addition to a gallery-style reception, private meeting rooms and catering facilities.

Connecting the brand to the local culture was central to the project’s success. Locally-sourced stone flooring and bamboo are among carefully selected materials focusing on durability and sustainability. This project created a further opportunity to promote the region by showcasing emerging contemporary art through Deutsche Bank’s own collection. The design team integrated the artwork wherever possible by installing custom-designed lightboxes on the client floors and in all employee business lounges.

Location: Hong Kong
Architect: HASSELL
Collaboration: DEGW
Client: Deutsche Bank
Surface: 30,000 sqm
Project year: 2011
Photographers: Peter Bennetts & Graham Uden

Awards:
2011 Asia Pacific Property Awards – Highly Commended – Office Interior Hong Kong

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

  • Amin

    Is it possible architectural plan?!!

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more