// arthitectural / Concept & Competition / HASSELL | Shenyang Hutai New Town

HASSELL | Shenyang Hutai New Town

Concept & Competition ShenyangHuTaiNewTown

HASSELL has won an international competition to design one of northeast China’s largest, state-of-the-art ecological urban centres. Located in the capital of Liaoning province in China’s industrial heartland, the 128-square kilometre Shenyang Hutai New Town is one of the city’s largest and most cutting-edge ecological and natural urban centres. Situated on the edge of a lake that spreads over 67 hectares, Phase One of the project encompasses a 100,000-square metre architecture design project comprising an administrative and planning hall, a cultural exchange centre, a music hall and a business and convention hotel.

Conveying modernity while paying tribute to the cultural and historical fabric of one of the most pristine and untouched areas of the country, the first phase of the project is due for completion end-2013. The design by HASSELL establishes an interactive link with users and nature, combining civic and natural elements to create an un-obtrusive, vibrant yet elegant eco-urban space, with each individual architectural design enhancing the character of the whole.

Besides this Shenyang project, HASSELL recently completed the Palm Island project, an integrated commercial-retail development in Chongqing that combines retail space, residential and commercial towers in a seamless lifestyle experience. HASSELL also spearheaded the large-scale JiNing Huan Bi Quan Commercial Development in Shandong province and designed part of the Hangzhou Xintiandi Development in Hangzhou, Zhejiang province.

Architect: HASSELL

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more