// arthitectural / Architecture / heri&salli | Flederhaus

heri&salli | Flederhaus

Architecture heri&salli | Flederhaus

heri&salli | FlederhausThe architecture office heri&salli designed on the square in front of the “Museumsquartier” /Vienna (Austria) a constructed sequence of standstill… a moment of physical tranquility. The open space of the Museumsquartier is already a place to hang around and relax, now the architects created a prototype divided in sequences in this area- the Flederhaus…equipped with hammocks.

heri&salli | Flederhaus

© Mischa Erben

heri&salli | Flederhaus

© Mischa Erben

heri&salli | Flederhaus

© Mischa Erben

The obviously abstract shape of the house diverges from the typical object house because of its different use and the spatial opening; it becomes the enlarged public open space of a vertical structured sphere. It’s a constructed public “space with additional value”, an oasis for the soul. The construction is only a copy or rather a logo of a story of a stay. Obviously staying in a public area is only temporary…a kind of sequence, we give this sequence a permanent setting.

heri&salli | Flederhaus

© Mischa Erben

Name-“Flederhaus” (a German word play, “Fledermaus” is a bat). The name is the result of the combination “Fledermaus” and “Haus”, but now who hangs down in the house is the human being, not the bat. In October the “Flederhaus” is going on tour- it changes its owner-and creates in other areas moments of a surface you can use.

Location: Vienna, Austria
Architect: heri&salli
Project year: 2011
Photographs: Mischa Erben
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more