// arthitectural / Architecture / HHD_FUN | LanQiao

HHD_FUN | LanQiao

Architecture HHD_FUN | LanQiao

HHD_FUN | LanQiaoLanQiao clubhouse is located on the south part of the 2km long Shanhaitian beach park in Rizhao, east China. The 1150 square meter building includes saunas, cafe, and an outdoor swimming pool. Each facility is uniquely functioned so together can provide a complete touristic experience to its visitors.  Alongside the beach, the key feature of this park is its 50 year old black pine forest and the design challenges are to minimize the construction impact to the natural environment.

HHD_FUN | LanQiao

HHD_FUN | LanQiaoAs a result, the building was pushed towards the sea to preserve the forest and the form of the building was minimized in order to fit into their natural environment while at the same time to gain the best vista. The swimming pool was strategically positioned in the buffer zone in-between the building and the beach which provide fantastic view to its guests.

HHD_FUN | LanQiao

HHD_FUN | LanQiao

HHD_FUN | LanQiaoSpecial steel structure was designed to fit the complex building from at the same time create big span column free space. Parametric design technique has been adopted throughout all design process i.e. form finding, structure optimization, facade penalization and construction documentation, which make sure the complex shape can be “made” by local low technology manufacturer. “Low Technology Parametric Design” is our strategy to face China’s current construction situation.

Location: Rizhao, China 
Architect: HHD_FUN
Interior: HHD_FUN
LDI: HHD & XinChao Design
Civil Engineer: H&J International
Façade Consultant: FUDA
Photographer: Zhenfei Wang, Chenggui Wang
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more