// arthitectural / Architecture / Hornung And Jacobi Architecture | House Hafner

Hornung And Jacobi Architecture | House Hafner

Architecture HORNUNG AND JACOBI ARCHITECTURE_HOUSE HAFNER_06

The site of the house is located in the countryside next to a forest in Southern Germany. The house is situated at the end of a blind alley and benefits from the site facing the forest and valley. Thus a very high level of privacy is provided by the protection from being seen or unauthorised access, which makes an open living possible.

HORNUNG AND JACOBI ARCHITECTURE_HOUSE HAFNER_02The slight remodelling of the topography with a given height difference of 3 meters inspired the choreography and orientation of the building alike.

HORNUNG AND JACOBI ARCHITECTURE_HOUSE HAFNER_04

HORNUNG AND JACOBI ARCHITECTURE_HOUSE HAFNER_03The residential building is designed for a couple with an independent area for guests. the design of the house is divided into two parts: one introverted area, articulated by an arrangement with smaller openings following the surrounding typology of the neighbourhood.

HORNUNG AND JACOBI ARCHITECTURE_HOUSE HAFNER_05The counterpart of that is an extroverted area facing the forest and the beautiful view of the valley. The exterior space is interpreted as an extension of the open living area.

HORNUNG AND JACOBI ARCHITECTURE_HOUSE HAFNER_07

HORNUNG AND JACOBI ARCHITECTURE_HOUSE HAFNER_08The abstracted shape of the gabled roof draws an analogy to the surrounding roof shapes, which is common in Southern Germany. The transformation to an open cubic design made a maximum size of openings possible, as well as the visual merging of living and nature.

HORNUNG AND JACOBI ARCHITECTURE_HOUSE HAFNER_11

Location: South Germany
Architects: Hornung And Jacobi Architecture
Project: House Hafner
Project Team: Peter Thomas Hornung & Elsa Katharina Jacobi
Year: 2011-12
Type: Residential
Size: 180qm
Visualisations: Peter Guthrie
All images courtesy of: Hornung and Jacobi Architecture
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more