// arthitectural / Concept & Competition / Hoshino Architects INC. | Kinmen Port Terminal Competition Scheme

Hoshino Architects INC. | Kinmen Port Terminal Competition Scheme

Concept & Competition MX08N 2

We comprehend that this terminal is the gateway for people to interact between China and Taiwan and our aim is to propose suitable architecture for this international location. This terminal will become not only a point of cultural interaction but also an Interchange for distribution. It will also function as an interacting space for local residents of Kinmen. By proposing this gateway for Kinmen as an international interactive landmark, we aim for the city to develop even further.

HUG_01  Exif_JPEG_PICTURE  Exif_JPEG_PICTURE

TWIST STORY

MX08

The port terminal is a space of flow for people from arrivals and departures. To express this flow, we employ this dynamic streamlined design. The volume of the building is mainly divided into two tubes allocated for the two key functions, departure and arrival. In order to make the building become a landmark of interaction, the two tubes cross at the center and create an iconic X form. On the exterior, the intersection point is centered to the park avenue on the south side, thus emphasizing the center of the city.

MX12  MX20  MX24  MX25

The overlap of the two internal tube spaces result in a large intersecting volume where all forms of interaction occurs.

Location: Kinmen, Fujian, Taiwan, Republic of China
Architect: Hoshino Architects INC.
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more