// arthitectural / Interiors / Humà Design | SSENSE

Humà Design | SSENSE

Interiors © perspective de Humà Design - Lorelei l'Affeter

Situated at the top of 333 Chabanel in Montreal, the new Ssense office takes an entire floor of a former textile factory and transforms the space into a modern office space, studio and warehouse. Both creative and avant-garde in their use of digital retail, Ssense was looking for something that could be edgy, contemporary, and luxurious.

©  Adrien Williams

© Adrien Williams

We have designed a space that reflects their personality-logical, efficient, transparent and minimalist. The new refined materials act in contrast to the crude industrial shell.

©  Adrien Williams

© Adrien Williams

Inspired by the company’s graphic signature, we have created a minimalist black and white environment as the foreground to everyday business.

©  Adrien Williams

© Adrien Williams

The ceiling, walls, exposed column structure and even rusty pipes were kept intact like an artefact, as a background to the new architectural vision. The spirit of the project stands in the link between past and future.

©  Adrien Williams

© Adrien Williams

The concept is amplified in the connections and details linking the new architectural elements to the original structure of the building and the soul of the place.

©  Adrien Williams

© Adrien Williams

The space is made out of 2 distinct zones. East side: where the common spaces are to be found including a big laboratory kitchen, a play zone, a series of refectory tables and lounge spaces. West side: a wide open space, large enough for a hundred employees, contains a dozen 12 foot long work tables. The white environment of open desks is designed with a parallel movement of graphical, linear lighting.

©  Adrien Williams

© Adrien Williams

©  Adrien Williams

© Adrien Williams

©  Adrien Williams

© Adrien Williams

Location: Montreal, Quebec, Canada
Architect: Humà Design
Photographer: Adrien Williams, perspective de Humà Design – Lorelei l’Affeter
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more