// arthitectural / Interiors / i29 – interior architects | HOME 07

i29 – interior architects | HOME 07

Interiors LB14-1046

LB01-0964MThis single-family apartment for four people is situated in a stately building in southern Amsterdam, NL. The original structure, with rooms for staff, a double hall and long hallways with lots of doors has been transformed into a spacious, transparent dwelling full of light and air.

LB06-1027M

 

LB04-1018MA kitchen in combination with cabinets from floor to ceiling has laser-cut front panels, all spray painted white. This pattern results in a dynamic mixture of open and closed cabinets, the holes also function as integrated handgrips. The transparency of the object’s skin gives depth to the volume which is complimented by furniture like the Grcic chair one. An atrium with open staircases brings natural light from a large roof light into the living area.

LB07-1020

 

LB09-1059

LB11-12_1206Along the open staircase a wall of two stories high is covered with clear pine wood, and connects the two levels. Upstairs the master bedroom is situated next to a large bathroom with a finish of structured tiles from Patricia Urquola, glass, and wooden cabinets.

Location: Rooseveltlaan, Amsterdam
Architects:
i29 l interior architects
Client:
Private
Area:
150 m2
Photos: i29 l interior architects
Constructor:
Smart Interiors
Interior build:
Kooijmans interiors
Materials:
pinewood, white epoxy flooring, spray painted white doors, Himacs
Furniture:
Chair one, Magis Constantin Grcic / Loop stand table, Hay / GloBall lights, jasper Morrison, Flos / custom made kitchen & cabinets

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more