// arthitectural / Interiors / i29 interior architects | home 11

i29 interior architects | home 11

Interiors © Ewout Huibers
© Ewout Huibers

© Ewout Huibers

© Ewout Huibers

© Ewout Huibers

A formerly garage space in Amsterdam’s area de Pijp, turned into a spacious house naturally lit by large roof lights. The interior with a generous 230m2 on one floor level is finished in a simple material palette. The repetition of rectangular rough oak wooden surfaces is in great contrast with the stark white walls, black surfaces and grey cast flooring.

The custom designed kitchen includes a large wooden sliding door to cover integrated storage areas, with a contrasting black cooking island in front. Built-in cabinets and a fireplace have the same characteristics and contrast in materials. Wooden walls from top to bottom with built-in doors are marking the entrance to the more private areas such as bed- and bathrooms.

© Ewout Huibers

© Ewout Huibers

© Ewout Huibers

© Ewout Huibers

© Ewout Huibers

© Ewout Huibers

© Ewout Huibers

© Ewout Huibers

Outdoors is a patio in between the living- and master bedroom. In order to connect inside and out, i29 interior architects designed a 20 m2 hand knotted carpet with a natural mossy pattern. The excess of natural light in combination with the soft layer of green and beige resembles the outdoor experience while being inside.

 home11-drawing_Page_1

Location: Amsterdam, Netherlands
Architect: i29 interior architects
Cabinet Maker: Arend Kooijmans
Contractor: KJ Aannemers
Floor area: 230 m²
Photos: Ewout Huibers
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more