// arthitectural / Architecture / Ikimono Architects | House of Seven Gardens

Ikimono Architects | House of Seven Gardens

Architecture Ikimono Architects | House of Seven Gardens

Ikimono Architects | House of Seven GardensThis house is in the small town where the edge of Kanto Plain. The circumference has few upper buildings and it is a place feels sky and mountains familiar. The house was desired settling down in outside or inside, or protecting the privacy of young husband and wife and children.

Ikimono Architects | House of Seven Gardens

© Takashi Fujino / Ikimono Architects

First, in consideration of the width of a site, or crime prevention, the outline for bundling a life space to the limit of a site is drawn. Bright airy space was produced, since various insides and exteriors were made scattered in the domain surrounded by the outline. The outline of a house considers it as a short wall, and is taken as a sense of distance which a town does not leave too much the inside of a house.

Ikimono Architects | House of Seven Gardens

© Takashi Fujino / Ikimono Architects

Ikimono Architects | House of Seven Gardens

© Takashi Fujino / Ikimono Architects

Although much room was located, I did not think that change would be attached for every room. Each room was connected, the difference was weakened, and the whole space was equalized. When spatial intonation decreases, it is because a detailed change of the scene besides a window is more conspicuous. A life becomes sensitive to a change of environment, Consciousness goes to outside naturally. The construction should just be a quiet frame for it. A fine day, eaves, and trees cast a shadow over the wall of the outer room, and soften the brightness difference of an internal and external wall. The window which can be opened although protected from a surrounding look therefore, and the outside room dry to rain, obscure the boundary of inside and outside, and the plan without directivity does not limit the flow of a wind. In this way, the house outside and inside bundled is done.

Ikimono Architects | House of Seven Gardens

© Takashi Fujino / Ikimono Architects

Ikimono Architects | House of Seven Gardens

© Takashi Fujino / Ikimono Architects

Ikimono Architects | House of Seven Gardens

© Takashi Fujino / Ikimono Architects

Even if divided into how many rooms, there is one room generosity in the whole house. The distribution of brightness, silence, or relation condition exists in a spread of a house. The map of the distribution waved with a change of the weather, a season, and time, and there is a life in alignment with it. Here, an individual occupancy place is not clear. The whole house is its personal appearance. At a certain time a family can keep his distance, and gather in the large room, and shut himself up in a detached room. The freedom using the whole house at all families was born in this house at which distribution waves.

Ikimono Architects | House of Seven Gardens

© Takashi Fujino / Ikimono Architects

Ikimono Architects | House of Seven Gardens

© Takashi Fujino / Ikimono Architects

Ikimono Architects | House of Seven Gardens

© Takashi Fujino / Ikimono Architects

Between someone it rains, light shines, trees interrupt a look, and a wind connects air. Natural environment changes every moment and families’ relation also changes. A house will serve as superposition of every family experience, when the time of what year will pass from now on, the age and composition of a family also change and signs that time passed appears in trees, the ground, or a pillar.

Ikimono Architects | House of Seven Gardens

© Takashi Fujino / Ikimono Architects

20-mm-thick eaves

Thin eaves characterize this construction. Eaves cling for inner in all outer rooms, and a shadow is cast over a wall, the luminosity difference of the internal and external room is suppressed, or they interrupt sunlight of summer or rain effectively. These eaves carry out site welding of the L type griddle of 6-mm thickness, and are made. By attaching L type griddle at the tip of a wall, fixed an corner angle, It lets a straight line pass at the tip of the independence wall of the room 5 or the room 13. Moreover, all the long screw bolts have pulled between a beam and the foundation so that a wall may not rotate for inner under the weight of eaves.

Location: Japan
ArchitectIkimono Architects | Takashi Fujino
General Contractors: Omnibus Inc.
Design: 2009.4 – 2010.7
Construction: 2010.7 – 2011.2
Structure: Timber frame construction
Site area: 516.70 square meters
Building area: 161.64 square meters
Floor Area: 159.40 square meters
Use: Residential
Roof: Galvalume steel plate roofing standing goby
Exterior: Galvalume steel plate
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more